Fiskekurs fra NKL og sjømatrådet.

Publisert: 22.08.2016 av Frank Kjerland E-post forfatter

Fiskekurs for 2. års kokkelærlinger.

Vi startet i kurslokalet til Knutstad Holen med innledning og gjennomgang av kursheftet. Etter dette gikk vi gjennom hygieneregler i slusa til produksjonslokalenene, etter en rask tur rundt for å gjøre oss kjent med lokaler og utstyr ble det en smak fra røykeriet. Deretter satt vi i gang med artsbestemmelse og sensorisk kvalitetsvurdering av torsk, brosme, aure, slettvar, piggvar, uer, sild, makrell og torsk fra Finnmark og Møre. Så var det tid for filetering av torsk, uer og flatfisk. (lærlingene fikk velge.) NB ikke piggvar/slettvar):-) Nå var vi kalde og våte, så vi satte kurs mot kjøkkenet. Her var det først åpning og kvalitetsvurdering av kamskjell samt kokte og råe reker og kongekrabbe. Vi så og vurderte utvannet og tørr tørrfisk og gikk gjennom ulike metoder. Deretter lagde vi mat og smakte. Det ble gjort gode egenvurderinger til slutt.