Sjømatkurs på Knutstad og Holen.

Publisert: 06.03.2017 av Frank Kjerland E-post forfatter

Vi skal ha sjømatkurs den 19 mars. Her er bilde fra forrige kurs.

 

20170213 11392120170213 15063420170213 14535520170213 143934Vi startet i kurslokalet til Knutstad Holen med innledning og gjennomgang av kursheftet. Etter dette gikk vi gjennom hygieneregler i slusa til produksjonslokalenene, etter en rask tur rundt for å gjøre oss kjent med lokaler og utstyr ble det en smak av nystekte fiskekakaker. Deretter satt vi i gang med artsbestemmelse og sensorisk kvalitetsvurdering av skrei, kongekrabbe og snøkrabbe.. Så var det tid for filetering av ca 100 kg skrei, som gikk inn produksjonen. Nå var vi kalde og våte, så vi satte kurs mot kjøkkenet. Her var det først inndeling i grupper. Deretter lagde vi mat av skrei og krabbe, og smakte. Det ble gjort gode egenvurderinger til slutt.